{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi ekološki osviješten model

S
13.4.2009. u 10:55
0
1
Novi ekološki osviješten model
0
Novi ekološki osviješten model
Peugeot predstavlja novi ekološki osviješteni model Peugeot 308 BioFlex, baziran na korištenju super etanola (E85), koji se sastoji od 15% bezolovnog benzina i 85% etanola, sastavljenog od biomase.
E85 bioetanol je ekonomično, ali istovremeno i ekološko gorivo što potvrđuje smanjenje emitovanja CO2 gasa i do 70%. Pored toga jedna od glavnih prednosti bioetanola je što pruža manju energetsku ovisnost o nafti i time je manje podložan promjenama cijene sirove nafte.

Izbacivanjem ovog modela na tržište, Peugeot zadržava vodeću poziciju u kategoriji vozila sa malom potrošnjom goriva, kao i modela sa malim količinama emitovanja CO2 gasa, što još jednom utvrđuje da su okolina i ekološka osviještenost veoma bitne stavke za Peugeot.

Novi model 308-ice je i pored BioFlex kvaliteta i prednosti dostupan sa 16“ Michelin gumama koje čuvaju energiju i to 0,2 litra na 100 km i koje su svjetski premijerno predstavljene na Peugeotu 308 u 2007. godini.Peugeot 308 BioFlex je dostupan kao hatchback model sa petero vrata i sa BioFlex logom kao oznakom za unaprijeđenu varijantu 308-ice.

Vlasnici Peugeot 308 BioFlex modela mogu pored alternativnog goriva E 85 koristiti i super bezolovni benzin ili neku kombinaciju ova dva goriva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: