Još atraktivniji
12

Novi BMW X4 stiže 2019. godine

Klix.ba
Tokom govora na Sjevernoameričkom internacionalnom sajmu automobila u Detroitu, direktor BMW-a Nicolas Peter je zvanično potvrdio da će nova generacija modela X4 stići 2019. godine. Taj model će biti dio velike godine za SUV-ove njemačkog proizvođača, jer će u narednih 12 mjeseci debitovati i modeli X2 i X7.

Na špijunskim fotografijama smo ranije mogli vidjeti X4 bez kamuflaže pa je vidljivo da je prioritet bio dizajn. Prednji dio automobila je veoma sličan najnovijem modelu X3, a dugi poklopac motora vodi do plutajućeg krova, dok je nazad rep u stilu fastbacka. Nazad su i uska svjetla koja prelaze na bokove crossovera. SUV inspirisan coupeom će definitivno izgledati bolje u odnosu na prethodnu generaciju.

Iako to špijunske fotografije ne otkrivaju, unutrašnjost će biti veoma slična onoj u modelu X3.

Osim standardnih verzija, kupcima koji žele bolje performanse bit će ponuđene dodatne opcije. X4 M40i će pokretati 3,0-litarski redni šestocilindrični motor s turbopunjačem koji će isporučivati 355 KS i 500 Nm obrtnog momenta i biti uparen s osmostepenim automatskim mjenjačem. Naravno, imat će pogon na sva četiri točka. Oni koji preferiraju dizelaše, moći će kupiti M40d sa slabijom verzijom quad-turbo 3,0-litarskog šestocilindričnog motora iz modela 750d koji razvija 394 KS i 760 Nm obrtnog momenta.

"Čistokrvna" M verzija će također stići na tržište s agresivnijim body kitom i četiri izduvne cijevi. Pokretat će je 3,0-litarskim šestocilindričnim rednim motorom koji će razvijati blizu 450 KS.

Vezani članci