Nagrada CNET-a
0

Novi Beetle ima "Audio sistem godine"

Sarajevo-x.com
Fender, renomirani proizvođač električnih gitara i pojačala, oduvijek je bio pojam u svijetu popularne muzike. Kao automobil koji slijedi trendove novi Beetle je opremljen upravo sound sistemom s potpisom Fender.
Naime, tonski inženjeri ove slavne kuće razvili su ekskluziivno za Beetle zvučni sistem „Fender Sound“. Vrhunski kvalitet audio opreme novog Beetlea prepoznao je američki portal CNET.com, koji je audio sistem novog Beetlea proglasio „Audio sistemom 2011. godine“.

„Nagrađeni audio sistem i njegova jedinstvena cijena doveli su ovaj premium automobil do pobjede", objavila je redakcija portala CNET na svojoj web strani. A cijena ovog vrhunskog uređaja od samo 650 eura zaista je atraktivna.

Srce Fender-sistema u Beetleu predstavlja 10-kanalno pojačalo sa 400W izlazne snage. Za ultimativan nivo uživanja u muzici zaslužni su četiri visokotonca s Neodymium magnetima, dva niskotonca s dvostrukim zvučnicima kao i dva s pojedinačnim zvučnicima. Neizbježni subwoofer je, iz praktičnih razloga, smješten u prtljažnik.

Kupci koji se odluče svoj Beetle opremiti moćnim Fender-sistemom, imaju mogućnost izbora jedne od tri boje ambijentalnog osvjetljenja za njegov unutrašnji prostor. Dodatnu privlačnost garantuju kromirane aplikacije na zvučnicima te markantni Fender-logo na ogledalima i kutiji za basove.