Isporuke ove godine
45

Nove fotografije Teslinog električnog kamiona otkrile promjene dizajna

D. B.
Iako je najavljen još 2017. godine, na Teslin električni kamion Semi još uvijek čekamo, a sada su objavljene nove fotografije koje otkrivaju promjenje njegovog prvobitnog dizajna i prije nego se našao na tržištu.

Osnivač i direktor Tesle, Elon Musk, ponovo je dao obećanje, a ovog puta je rekao da će Semi početi stizati do kupaca ove godine. Ovaj električni kamion će navodno imati domet od 805 kilometara.

Sada su objavljene nove fotografije kamiona na kojima je jasno vidljivo da je došlo do promjene dizajna. Kamion je i dalje prepoznatljiv, ali sada ima masivne retrovizore i nešto drugačiju kabinu. Vidljive su i nove ručke vrata te crni detalji na stražnjem dijelu kabine, kao i otkriveni stražnji točkovi.

Unutrašnjost je također promijenjena te se čini više spremnom za proizvodnju. Tu su nova konzola te upravljač koji sada sadrži kontrole. Armaturna ploča je također nešto drugačija.

Što se tiče specifikacija, iz Tesle obećavaju da će Semi imati domat između 483 i 805 kilometara, kao i da će ga pokretati tri neovisna električna motora postavljena na stražnje osovine. Kamion će od 0 do 100 km/h ubrzavati za 20 sekundi.