Nova Mazda3 osvaja maximalnih pet zvjezdica

S
Sarajevo-x.com
30.11.2009. u 17:53
0
1
Nova Mazda3 osvaja maximalnih pet zvjezdica
0
Nova Mazda3 osvaja maximalnih pet zvjezdica
Nova Mazda3 je nagrađena sa maksimalnom ocjenom – pet zvjezdica od strane Euro NCAP-a (Evropski ocjenjivački program za nove automobile), na ovogodišnjem kombinovanom testu sigurnosti.
U 2009. godini, Euro NCAP je implementirao novi sistem ocjenjivanja, koji svakom automobilu dodjeljuje jednu sveukupnu ocjenu koja objedinjuje bodove postignute u četiri oblasti: zaštita odraslih putnika, zaštita djece, zaštita pješaka i sistemi za povećanje sigurnosti.

Mazde3 prve generacije bila je kombinacija dinamičnog i sportskog stila, sa oživljujućom izvedbom vožnje. Nova Mazda3 naslijedila je ali i podiže ove karakteristike na novu razinu, a prema priznanju Euro NCAP-a, ona je među najsigurnijim automobilima u važnom evropskom segmentu kompaktnih vozila.

Mazda3 je drugi Mazdin model, nagrađen sa maksimalnom ocjenom od 5 zvjezdica , po evropskom sistemu evaluacije (procjene).

Nova Mazda6, dobila je svojih 5 zvjezdica, u februaru 2009. godine.

Mazda2 i Mazda5, također su dobile Euro NCAP-ovu maksimalnu ocjenu i to za zaštitu odraslih putnika u decembru 2007.godine, tj. 2005. godine.

Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: