Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prodavac automobila vec deset godina u Kanadi! General Motors i Chraysler su tacnije njihovi radnici na proizvodnoj traci,su pod \"unijom\" radnicki sindikat.Tako da su placeni 25 posto vise nego radnik u recimo Hondi,tojoti itd.Plus dobijaju bonus, trinaestu platu! Americki automobili se prodaju procentualno isto slabije kao i japanski ili evropski. Ali citava farsa je smisljena da se unisti sindikat!Samim tim i dodatne penzije! S\'toga citav cilj je da se radnicima smanje benificije po svaku cenu.Unija zeli parce kolacha, i ne zeli da pristane da ode. Jedini nacin ako se ne dogovore je da vestacki bankrotiraju mega kompanije,de-lociraju ih i opet otvore sa istim radnicima bez unije,sa manjim platama.Tada ce biti kompetativniji aziskoj jeftinijoj radnoj snazi! Nas prodavce to ne efektuje i dalje prodajemo sa 30 posto umanjenim volumom.
E sto mi je ovaj smijesko pametan svaka mu cast...
Ti si jaako zelen što se tiče ove teme. Njemačka želi otkupiti GM-ove dionice kako Opel ne bi (pod pritiskom GM-a) morao otpuštati desetine hiljada radnika. GM se našao u krizi (prvenstveno zbog slabe prodaje u SAD-u) i sada želi većinu svojih problema riješiti preko grbače radnika u ostatku svijeta, među koje svakako spadaju i uposlenici u Opelu. ;)
Ja stvarno ne kontam kakva je svrha davat silne milijarde preduzecima koja prave auta a da se ta auta jednostavno ne prodaju. Logicno bi bilo dati ljudima lovu da kupe ta auta kad im je vec stalo do toga. A ne davat proizvodjacu auta pare da pokrpi svoje gubitke i ulaze u marketing da bi prodo vise auta (uqrcu). Da se te pare iskoriste kao istrazivacki rad u smijeru razvoja auta na alternativnu energiju pa hajd. Nego cisto trosenje love u nista.