{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nissan najavio rivala VW Golfu

S
8.4.2010. u 14:12
0
0
Nissan najavio rivala VW Golfu
0
Nissan najavio rivala VW Golfu
Kompanija Nissan je započela dugoročni projekat izrade svog novog automobila koji bi bio rival Volkswagenovom Golfu, što je dio njenih planova da uđe na novo auto tržište i da ponovo osvoji prostor koji je nekada zauzimao model Nissan Almera, javlja britanski Autocar.
Potvrđujući da je rad na novom malom porodičnom automobilu već u toku, Nissanov potpredsjednik Andy Palmer je izjavio da je projekat motiviran Nissanovim ciljem da postane važan igrač na 90 posto svjetskog tržišta i da podigne procenat svoje globalne prodaje automobila sa 3 procenta. Nissan se trenutno takmiči u prodaji na oko 84 posto svjetskog tržišta.

"Do danas smo narasli prolazeći pored konkurencije vrlo uspješno sa automobilima kakav je Qashqai, ali da bismo išli dalje, mi moramo i dalje da se bavimo tržištem", izjavio je Palmer.

"C segment je jedan očit primjer gdje se rast može ostvariti. Qashqai i Juke će biti u prodaji u tom tržišnom segmentu, ali da bismo se time pozabavili to znači da moramo napraviti jedan automobil koji je bolji VW Golfa", dodaje on.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: