auto
0

Nissan i GM proizvode najkvalitetnija vozila

NINA
Nissan Motor Co. i General Motors Corp. (GM) ocijenjeni su kao najbolji po pitanju kvalitete vozila, a BMW je najbolje pojedinačno ime, pokazala je najnovija anketa kompanije za marketinška istraživanja iz San Diega, Strategic Vision.

U 10. godišnjoj anketi, održanoj u novembru i oktobru prošle godine, ispitano je oko 40.000 vlasnika vozila u SAD-u. Od ukupno 20 kategorija vozila u anketi, GM-ova vozila su najbolje rangirana u šest, što je najbolji rezultat jednog proizvođača vozila.

Pontiac G6 najbolji je automobil srednje veličine, Buick Rainier u kategoriji srednjih sport vozila, a GMC Sierra na prvom mjestu među terenskim pickup-ovima. Cadillac Escalade i Hummer H2 imaju isti broj bodova kao i Land Roverov Range Rover u kategoriji luksuznih sportskih terenskih vozila, dok je Chevrolet Corvette najbolji među osobito luksuznim vozilima.

Rezultati ankete bili su novost za GM čija je prodaja u Sjedinjenim Državama pala za 7,7 posto u prva četiri ovogodišnja mjeseca.

Nissan je osvojio pet prvih mjesta i dobio najvišu ocjenu za sveukupnu kvalitetu. Nissan Maxima sedan zajedno s Fordom 500 je najbolje veliko vozilo, dok je Nissan Titan najbolji u kategoriji full-size pickupova. Nissam Murano prvi je među crossoverima, Nissan Armada među velikim sportskim terenskim vozilima, a Infiniti FX35 u kategoriji gotovo luksuznih sportskih terenaca.

Nissan je u prva četiri ovogodišnja mjeseca ostvario povećanje prodaje na tržištu SAD-a od 27 posto, javlja Bankamagazin.

BMW
Vezani članci