auto
0

Nissan 350Z GT4 - sportska igračka

Sarajevo-X
Za fanove i zabavu, Nissan je u saradnji sa Sony Playstation timom izbacio limitiranu seriju sportskog coupea.

Ovaj model će javnosti prvi puta biti prikazan na predstojećem sajmu u Birminghamu. GT4 iz imena modela je skraćenica od Gran Turismo 4, koju je donjela suradnja sa PS timom.

Da bi se postigla ekskluzivnost, prodavati će se u limitiranoj seriji gdje će svaki primjerak imati svoj broj ugraviran u unutrašnjosti. Tu će se razlikovati od običnih verzija po količini opreme, gdje spadaju crna kožna sjedišta električno podesiva i grijana, vrhunski BOSE audio sistem snage 240 vati sa CD changerom sa 6 mjesta. Naravno, poseban poklon svim kupcima je Play Station 2 plus GT4 igrica.

No, stvar koja će više privući kupce na ovaj model su posebne boje, gdje spadaju žuta - "Ultra Yellow" i crna – "Kuro Black". Osim ovoga, izgled upotpunjuju i orginalne felge sa 5 krakova, koje se inače ne mogu naručiti uz druge Z modele.

Ako u vožnji ovim GT4 sretnete normalnu verziju 350Z i potrkate se, taj duel ćete završiti kao pobjednici. Zasluge za to nosi pojačan motor, koji sada razvija 20 KS više zahvaljujući laganim doradama na klipovima i bregastim vratilima. Snaga od 300 KS je izvučena na 6400 o/min, što je dovelo do laganog poboljšanja performansi. Iako je maksimalna brzina i dalje ograničena na 250 km/h, ubrzanje do 100 sada traje samo 5.8 sekundi. Koliko će šuškavaca trebati izdvojiti za ovu verziju, bit će naknadno poznato.

B. K.