Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma meni nekako najviše žao one naše dijaspore. Dat ce ih u veliki trošak...uh!
bmw, mercedes, porsche, audi... ograničenje brzine - nema teorije! vignete - samo za strane table!
Opet se za riječ javljaju teoretičari koji pojma nemaju i voze male mašine ... Cccccccccc. Do kada više? Nijemci već kroz porez višestruko oporezovno gorivo plaćaju mnogo više nego komšiluk, tako da je putarina za domaće potpuno nepravedna. Nije istina da se svugdje vozi koliko ko hoće nego samo ako su ispunjeni svi uslovi, kao npr. tri trake, pravo, ravno, nema gužve i gradilišta, nema naselja i šume u blizini, a sve to je jako tepko zadovoljiti i sve je rjeđe naletiti na takvu fazu gdje se može 20 minuta u komadu voziti prkoe 200. A ako nekada i dodjes na npr.260 naletices ne nekog papka iz Austrije koji vozi Skodu na limitu i nece da se makne sa lijeve trake... tako da je sve to totalno njesra...
Neeee ogranicavat brzinu..bar dok ne odem ja sa svojom dvojkom da dusu zadovoljim :( Pa makar se raspala tamo :P
Iako se me kostati ovo dosta, njemacka je 100% u pravu. Kad mogu usrana Slovenija, Hrvatska, Austrija, Francuska i Belgija da naplacuju, ond sigurno treba i Njemacka. Ili da Njemci netrebaju placati u tim zemljama, to bi isto bilo fer. Jedino Holandija i Njemacka imaju dzabe puteve, Njemacka ih ima najvise a Holandija ima najsigurnije na svjetu pa vidi nepravde u Evropi...
Ima jako puno bogatasa koji vole namjerno da uzmu malu obilaznicu kroz Njemacku kako bi vozili 300km/h bez da ih iko kazni. Takodjer ce to uticati na prodaju luksuznih automobila.
Sve predrasude koje sam imao prema tim postenim i vrijednim ljudima su nestale nakon sto sam posjetio tu zemlju. 1942-ge su imali gotovo cetiri hiljade kilometara auto puta. Fascinantno. Treba da naplacuju,stavise davno su to trebali uvesti..
Njemacka - 13 000 km autoputeva ... Hrvatska - 1300 km autoputeva ............ BiH - 40 km autoputa I zbog ovoga me između ostalog bude stid što sam državljanin BiH.
Ma neih ja ovo nazvao da je pokleknula. Naprotiv, mislim da je Njemacka napokon dosla svijesti. Zasto da se naveci evropski cestovni promet koji se odvija Njemackim autoputevima ne naplacuje. Gdje to ima! Vise od 13.000km! Valja to odrzavati ! 100% ispravna odluka. Kad ostali, zasto nebi i Nijemci, a imaju najduzu mrezu autoputeva.