auto
2

Nasljednici Opelovih modela Mokka X, Corsa i Adam stižu 2019. godine

Klix.ba
Opel ima velike planove za svoju ponudu u bliskoj budućnosti, a nakon početnog uspjeha Insignije Grand Sport, kompanija planira osvježenja u gotovo svakom svom segmentu.

Prvi na redu su Mokka i Mokka X. Mali SUV će biti zamijenjen potpuno novom generacijom 2019. godine, koja će se proizvoditi u Opelovom postrojenju u Eisenachu u Njemačkoj. Iako zasad nema detalja, pretpostavlja se da će četverocilindrični motor koji razvija 154 KS, a koji koristi Mokka X, biti zamijenjen snažnijim agregatom.

Nakon što nova Mokka X debituje, kompanija će se fokusirati na Corsu hatchback i Adam supermini. Ova dva modela će se proizvoditi u fabrici u Zaragozi u Španiji, a imat će i ponudu novih motora.

S obzirom na činjenicu da pomenuti trojac predstavlja najpopularnije Opelove modele, logično je da prvi dobiju značajna poboljšanja.

Opel je dosad prodao više od 670.000 primjeraka Mokke i Mokke X, dok je broj prodanih Corsi dostigao 630.000. Model Adam je prodan u 225.000 primjeraka.

Opelova Insignia Grand Sport će zvanično debitovati na Sajmu automobila u Ženevi u martu, a nedugo zatim će se pojaviti i snažnija OPC verzija ovog modela.