Lanceri obaraju rekorde
0

Najveća parada Evolutiona

Sarajevo-x.com
Guinnessova bogata knjiga svjetskih rekorda obogaćena je za još jedan neobičan rekord. Udruženje Mitsubishi Lancer Register uspjelo je okupiti na jednom mjestu i svrstati u paradu najviše lancera Evolution na jednom mjestu.


Na engleskoj trkaćoj stazi Castle Combe organizovano je vikend okupljanje koje neće tako lako otići u zaborav. Naime, u sklopu redovnih druženja i okupljanja vlasnika Lancera Evolution, naravno svih evolucija, ovaj put je Mitsubishi Lancer Register organizovao okupljanje koje je oborilo sve rekorde po brojnosti ovih automobila na jednom mjestu u isto vrijeme.

Iako je konačni broj prisutnih Lancera bio znatno manji od očekivanog, 273 primjerka Evo-a bilo je sasvim dovoljno za vožnju u koloni koja je trajala preko tri kilometra, a koja je bila i fascinantnija jer se organizator potrudio da napravi grupe automobila po bojama karoserije. Iako možda sama zamisao i manifestacija izgledaju jednostavno iz udruženja koje je organozovalo ovo okupljanje ističu da je njihovoj maloj ekipi trebalo nevjerovatno mnogo truda i vremena u zadnjoj godini da okupi sve vlasnike Lancera Evo, ali da je nakon fenomenalnog prizora i naizgled beskrajne kolone Evolutiona sav trud itekako vrijedilo uložiti.



Također, Mitsubishi Lancer Register je uz ovu impresivnu paradu organizovao i fantastičan track day na kojem su se silni Evo-i mogli vidjeti u pravoj akciji, dok je pravi smisao događaj dobio prikupljanjem 7.459 funti koje su dodijeljene Richard Burns humanitarnoj fondaciji. Ova fondacija pomaže oboljelima od tumora, koji je bio i uzrok smrti ovog slavnog WRC vozača koji je važan dio karijere proveo upravo za upravljačem Mitsubishi Lancera Evolution.