{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najprestižnija nagrada za dizajn za Audi A6

6.4.2012. u 11:15
7
6
Najprestižnija nagrada za dizajn za Audi A6
7
Stručni ocjenjivački sud najprestižnije dizajnerske nagrade "Red dot award: product design 2012" jednoglasno je odlučio da glavna nagrada za dizajn odlazi u ruke porodice Audija A6. U odluci žirija presudio je vrhunski kvalitet u kombinaciji s dizajnom i tehnologijom porodice A6, koju čine A6 limuzina, A6 Avant i A6 allroad quattro. Audi A6 je odnio pobjedu u konkurenciji sa preko 4.500 proizvoda.

Dizajn Audija A6 inscenira estetiku tehnologije. Svojim sportskim proporcijama, izduženom linijom poklopca prostora za motor, te napetom formom krova stvara dinamičnu i markantnu cjelokupnu sliku. Prostrani interijer također odražava stil vanjskog dizajna. Za jedinstvenu dekoraciju unutrašnjeg prostora brine tzv. wrap-around, dekorativni umetak koji okružuje vozača i suvozača. "Dizajn igra najvažniju ulogu kod odluke o kupovini", kaže Wolfgang Egger, koji je oduševljen ovom renomiranom nagradom: "Red dot award potvrđuje našu dizajnersku filozofiju i našu usmjerenost na vrhunski kvalitet i preciznost."

Prof. dr. Peter Zec, inicijator i CEO nagrade red dot, ukazuje na nivo kvalitete u ovom natjecanju: "Svojim proizvodima dobitnici nagrada nisu samo prezentirali izvanredne kreativne kvalitete, već su i dokazali da je dizajn integralni dio inovativnih tehnologija."

Nagrada svjetskog ugleda, "red dot award", dodjeljuje se u tri discipline, i to za porodukt dizajn, komunikacijski dizajn i dizajn koncepta. Ovogodišnja svečana dodjela nagrade „red dot“ održat će se 2. jula u okviru tradicionalnog red dot gala prijema u zgradi Essenske opere Aalto-Theater.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: