{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nagrađeni Citroeni DS4 i C4

S
25.5.2011. u 11:00
0
1
Nagrađeni Citroeni DS4 i C4
0
Nakon što je okrunjen titulom „Najljepši automobil godine“ tokom Međunarodnog Festivala Automobila, Citroen DS4 osvojio je prvu nagradu za dizajn 2011. u svojoj kategoriji, nagradu koju dodijeljuju čitaoci njemačkog časopisa Auto Bild i njegovih partnerskih evropskih izdanja. Citroen DS4 osvojio je također treće mjesto u izboru „Najljepši od najljepših“, odmah nakon Mercedes-Benza SLK i BMW-a Serije 6.

Kao svake godine, specijalizirani časopis Auto Bild organizira, u saradnji sa 26 istoimenih partnerskih izdanja, nagradu za dizajn. Za dodijelu te nagrade, čitaoci odabiru omiljene modele svrstane u 5 kategorija: Gradska i kompaktna vozila, Coupe-i i kabrioleti, Cestovne krstarice i karavani, 4x4 i monovolumeni, i na kraju, konceptni automobili. Ipak, samo je jedan kriterij za glasanje: ljubav na prvi pogled.

Između 116 kandidata, Citroen DS4 je osvojio prvu nagradu u kategoriji „Gradska i kompaktna vozila“, a nakon njega slijedi Citroen C4. Ova vrlo laskava dvostruka nagrada potvrdila je dobru prihvaćenost inovativnosti i kreativnosti Citroena. Na kraju, Citroen DS4 se također smjestio na pobjedničko postolje u izboru „najljepši od najljepših“, odmah nakon modela Mercedes Benz SLK i BMW serije 6.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: