auto
0

Nagrade za Audi u oktobru i novembru 2013.

Klix.ba
U proteklom periodu Audi je prikupio značajan broj vrijednih priznanja, a u oktobru i novembru dobio je tri značajne nagrade.

Audi RS 6 Avant je „Sportski automobil 2013.“ Prilikom dodjele nagrade „Auto Bild sportski automobili 2013. godine“ Audi dobio nagradu u kategoriji „Lifestyle Kombi vozila“ sa RS 6 Avantom. Časopis „Auto Bild Sportcars“ je dodijelio nagradu u okviru Essen Motor Show-a. U izboru su bila 143 automobila u 17 kategorija. (29.novembar 2013.)

Nagrada za Audi „e-gas project“ Švedska asocijacija „Wind Power Association“ nagradila je Audi u oktobru za „e-gas project“. Ovaj projekat znatno prevazilazi automobilsku industriju. On pokazuje, kako se efikasno i neovisno o mjestu mogu spremiti velike količine eko struje, tako što se ova pretvori u metan i uskladišti u mrežu zemnog gasa. (25.oktobar 2013.)

FN 50 Survey: Audi najpouzdaniji proizvođač u V. Britaniji Britanska studija „FN50 Survey“ je nagradila Audi kao najpouzdanijeg proizvođača automobila. Anketirani su kupci 50 najvećih leasing-kuća Velike Britanije. Studija je dala zadatak za ovo britanskom časopisu „ Fleet News Magazine“. (14.novembar 2013.)