auto
0

Nagrada za Seat Ibizu

Klix.ba
Drugu godinu, uzastopno, Seat Ibiza je nagrađena prestižnom međunarodnom nagradom “What Car? Najbolji automobil u svom segmentu”.

Ovu nagradu dodjeljuje “What Car”, poznata engleska automobilska revija.

Žiri, sastavljen od specijalista u testiranju i novinara ove revije, odabrao je Ibizu 1.2 sa 5 vrata kao prvo vozilo u segmentu među brojnim koja su bila u konkurenciji.

U izdanju iz prošle godine, ova ista verzija Ibize je dobila nagradu u svom segmentu kao i nagradu najbolji automobil-Car of the Year 2003, što je najveća nagrada koju “What Car” dodjeljuje. Ibiza je bila odabrana između 18 pobjednika u raznim kategorijama.

Nagradu je urednik revije “What Car”, Rob Aherne predao Kevinu James-u, direktoru Seat UK na svečanosti koja je organizovana u Londonu.

Ahorne je naglasio da: “Ibiza ima atraktivan izgled, prenosi entuzijazam i različitost i nudi sportsku vožnju.” Također on je istakao i prostranu unutrašnjost, kvalitet korištenih materijala i čvrstu strukturu vozila.

Najviše bodova je Ibizi dodjeljeno za ove karakteristike koje su je svrstale prije svih konkurenata.

Za Seat je posebno značajno što je Ibiza ponovo nagrađena na tako zahtjevnom tržištu kao što je britansko, gdje marka Seat sve više učvrščuje svoju poziciju. Najbolji dokaz je da su na ovom tržištu 2003 godine registrovana 35.000 Seat automobila što pretstavlja povećanje od 21% u odnosu na 2002 godinu.