Sa šatorom na krovu
16

Na sajmu u Dizeldorfu predstavljen Volkswagen Amarok Camper

D. B.
Sajam Caravan Salon u Dizeldorfu je u toku, a Volkswagen je između ostalog predstavio Amarok Camper, odnosno dva primjerka.

Druga generacija pickupa Amarok bazirana je na poboljšanoj T6 platformi Fordovog modela Ranger, a sada je transformisan u kamper zahvaljujući modifikacijama koje je napravila kompanija Genesis Import GmbH iz Schwarzacha. Model je zasnovan na robusnoj PanAmericana verziji te je opremljen modificiranim ovjesom i BFGoodrich AT gumama. Na krovu je šator te tvrda nadstrešnica, a tu je i tenda. Originalne felge su zamijenjene Delta setom. Pickup srednje veličine je dobio dodatna prednja svjetla nazad, kao i na krovu, kako bi se bolje osvijetlila cesta tokom putovanja u Skandinaviji i na "egzotičnim mjestima".

Amarok je opremljen matrix LED prednjim svjetlima, LED stražnjim svjetlima i prednjim sjedištima s elektronskim podešavanjem, a dobio je i veliki 12-inčni ekran osjetljiv na dodir, kožne presvlake i kožom presvučenu armaturnu ploču.

Ispod haube se nalazi 3,0-litarski turbodizelski V6 motor koji razvija 238 KS i 600 Nm obrtnog momenta, uparen je sa desetostepenim automatskim mjenjačem i 4Motion pogonom na sva četiri točka.