Jedan od 20 primjeraka
32

Na prodaju rijetki Lamborghini Murcielago Versace

D. B.
Interesantni i veoma rijetki Lamborghini Murcielago LP640-4 Versace ponuđen je na prodaju po visokoj cijeni.

Lamborghini je proizveo niz specijalnih verzija Murcielaga tokom desetogodišnjeg perioda proizvodnje ovog superautomobila, a model Versace je jedan od najinteresantnijih. Dizajniarn je u saradnji s italijanskim modnim brendom Versace, a proizvedeno je samo 20 primjeraka. Ovo je jedan od svega 12 primjeraka proizvedenih s upravljačem na lijevoj strani.

Unutrašnjost je presvučena kombinacijom crne i bijele kože te se tu nalazi i pločica s brojem automobila, a na vanjskoj strani vrata nalazi se unikatni logo. Kupci su mogli naručiti automobil u crnoj ili bijeloj boji, a prvobitni vlasnik je naručio i Reventon felge. Također, napravio je i nekoliko aftermarket modifikacija pa je automobil dobio prednji branik unikatnog izgleda s istaknutijim spliterom, proširene pragove, istaknui fiksirani stražnji spojler, izduvni sistem koji omogućava promjenu zvuka pritiskom na dugme, a Lamborghinijev 6,5-litarski atmosferski V12 motor sada razvija 680 KS umjesto standardnih 631 KS.

Automobil je proizveden 2008. godine, ali je registrovan tek 2012. godine. Dosad je prešao oko 10.000 kilometara.

Cijena automobila iznosi 703.000 dolara, što je i više nego čudno jer je nedavno sličan primjerak prodan za 149.500 eura.