Potpuno je opremljen
3

Na prodaju "pokretni dom" nekadašnje F1 ekipe Force India

D. B.
Oni koji prate Formulu 1 ili su bar gledali dokumentarni serijal "Formula 1: Drive To Survive", vjerovatno su uočili da ekipe imaju "pokretne" domove u paddocku. Jedan takav je ponuđen na prodaju.

Riječ je po pokretnom domu nekadašnje ekipe Force India, koji je korišten 2018. godine. Prvobitno je koštao 7,8 miliona eura, a sada se prodaje za 500.000 eura. Jedina "kvaka" je u tome što se nalazi u Hildesheium u Njemačkoj te su za transport potrebni kran i mala flota kamiona.

Prema opisu, pokretni dom je "elegantan i potpuno opremljen", sadrži prostorije za spavanje, kupatila, tuševe i urede, a tu je čak i dnevni boravak smješten na posljednjem spratu zajedno s velikom terasom koja pruža pogled na paddock. Također, uz pokretni dom idu svi stolovi, stolice, stolovi za masažu i ostala oprema koju je tim koristio.

Kupac će dobiti i mnoštvo robe i suvenira koji su ostali iza tima, uključujući fotografije bolida, postere, vodiče za za staze, materijal za treninge na različitim stazama pa čak i odjeću Estebana Ocona.

Onaj ko kupi pokretni dom imat će mnogo opcija za korištenje, od privatnih do poslovnih, a pored toga će posjedovati dio F1 historije.