Dva ili 4 točka
6

Márquez u utrci sam sa sobom - Formula 1 protiv motocikla

Klix.ba
MotoGP prvak Marc Márquez je imao jedinstvenu priliku da na stazi Red Bull Ring u Austriji vozi i u bolidu Formule 1 i na motociklu, te riješi dilemu da li je brži na dva ili na četiri točka.

Prije par mjeseci, četvorostruki MotoGP prvak Marc Márquez je Red Bull Ring u Spielbergu (Austrija) doživio iz, za njega, sasvim nove perspektive. Zajedno sa timskim kolegom Danijem Pedrosom i motocross legendom Tonyjem Cairolijem, Španac je u F1 bolidu Scuderije Toro Rosso odvezao nekoliko krugova na ovoj stazi.

"Bilo je to nevjerovatno iskustvo, i jedan od najljepših trenutaka moje karijere. Ogromna je razlka u odnosu na MotoGP", rekao je tada, nakon vožnje u F1 vozilu.

Nakon što je prošlog vikenda na istoj stazi vozio MotoGP trku za Veliku nagradu Austrije, objavljen je video u kojem se upoređuje njegova vožnja na dva i na četiri točka. Konačni rezultat je možda iznenađujući, ali samo na prvi pogled.

Iako je četvorostruki prvak u MotoGP-u, a sa Formulom 1 je imao tek kratku obuku prije vožnje, Márquez je u F1 bolidu krug obišao skoro devet sekundi brže nego na motociklu. Robusni MotoGP motocikl je kapitulirao pred moćnom Formulom 1.

Vozač Repsol Honde je trenutno vodeći u poretku MotoGP Svjetskog prvenstva 2018, sa pet pobjeda iz prvih 11 trka. Drugim mjestom na Velikoj nagradi Austrije prošlog vikenda, svoju prednost u odnosu na najbližeg rivala Valentina Rossija je povećao na 59 bodova.

U videu pogledajte kako izgleda kada se Mârquez na Moto GP motociklu utrkuje protiv Mârqueza u automobilu Formule 1.