auto
0

MoStreet Race 2005

Sarajevo-X
U organizaciji Auto-moto kluba Nitro iz Mostara polovinom mjeseca jula ove godine će se održati drugi po redu MoStreet Race.

Prvi MoStreet Race koji je održan prošle godine, također u organizaciji AMK Nitro, je okarakterisan kao vrlo uspješan i izuzetno posjećen, iako se radilo o prvom zvaničnom i legalnom street race-u na prostoru Federacije BiH, ili drugom na teritoriju BiH. Zasluge za prvi zvanični i prije svega legalni street race na teritoriju BiH kao što je poznato idu na račun AK Gradiška iz Gradiške.

Ove godine street race u Mostaru će se održati 16. jula na pomoćnoj pisti zračne luke Mostar, koja je već odavno poznata ljubiteljima brzine i "drag" utrka.

Za ovogodišnji MoStreet je već sastavljena impresivna lista takmičara, iako proces prikupljanja prijava još traje. Prijave je moguće ostaviti na zvaničnoj web stranici AMK Nitro, a cijena prijave iznosi 20 Eura, što je iznos koji će se plaćati po prispjeću na pistu. Ulaz za posjetioce će se naplaćivati simboličnih 5 KM.

Organizatori obećavaju vrlo bogate nagrade za učesnike MoStreet Race-a. Nagradni fond od preko 10.000 Eura je ravnomjerno raspoređen, te će pored 1.000 Eura za pobjednike po klasama, nagrade dobiti i drugoplasirani i trećeplasirani takmičari u vidu vrhunskih naplataka, pneumatika i slične auto opreme.

Također, u sklopu MoStreet Race-a će biti organizovan i neizbježni dB Drag. AMK Nitro će ovu disciplinu organizovati u saradnji sa zastupništvom Kenwood proizvoda za teritorij BiH, firmom Tromeda, koja će obezbjediti mjerne uređaje i vrijedne nagrade za učesnike.

Ovaj događaj će biti i medijski popraćen, te se na listi medijskih sponzora pored NTV Hayat nalaze i Auto magazin, Dnevni list, magazin Dani, Slobodna Dalmacija, Max Magazin, te Interenet auto-moto sport portal PunGas.com na čijim stranicama i forumu možete saznati mnoštvo informacija o MoStreet Race 2005.

Dodatne informacije i prijave možete naći na zvaničnoj stranici AMK Nitro.

Elvir Zubović