Stiže Seaside Edition
17

MINI specijalnim modelom proslavlja 30. godišnjicu svojih kabrioleta

D. B.
Legendarni MINI ove godine slavi 30. godišnjicu svog kabrioleta s četiri sjedišta te je obilježava novim i specijalnim modelom pod nazivom Seaside Edition.

Specijalni model stiže u februaru i bit će dostupan u Caribbean Aqua te Nanuq White boji s crnim elektronskim mekanim krovom, koji se može otvarati i zatvarati pri brzini do 30 km/h.

Seaside Edition donosi niz posebnih detalja uključujući bijele linije na karoseriji, grafiku na prednjem braniku, kao i unikatne Seaside oznake. Na automobilu su 18-inčne lagane felge sa specijalnim poklopcima.

Specijalni detalji su prisutni i u unutrašnjosti gdje su sjedišta presvučena Carbon crnom kožom, dok je kožom presvučen i upravljač sa Seaside oznakom. Oznake modela s natpisom "30 years of Convertible" nalaze na armaturnoj ploči ispred suvozača. Automobil je dobio i posebne Seaside pločice na pragovima, patosnice i unikatni ključ s plavim uzorkom vala.

Seaside Edition je dostupan kao Cooper, ali i kao Cooper S sa 2,0-litarskim četverocilindričnim motorom s turbopunjačem koji isporučuje 176 KS i od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,2 sekunde. S druge strane, Cooper Convertible pokreće 1,5-litarski trocilindričnni motor koji razvija 134 K i do "stotke" stiže za 8,8 sekundi.