auto
0

Milionita Mazda 3 za 38 mjeseci

FENA
Mazda Motor Corporation objavila je da je ukupna proizvodnja Mazde 3 (poznate kao Mazda Axela u Japanu) krajem augusta 2006. dosegla brojku od milion komada.

Za ovo postignuće trebalo je tri godine i dva mjeseca od kada je, krajem juna 2003., u Mazdinoj tvornici Hofu 1 započela proizvodnja Mazde 3. Mazda je time postigla novi rekord za najkraće vrijeme potrebno za proizvodnju milion komada pojedinog modela automobila.

Razvojni koncept Mazde3 bio je fokusiran na proizvodnju "dinamičnog sportskog kompakta koji nadilazi očekivanja" te je Mazda3 postala ključni model u Mazdinoj globalnoj strategiji. Ona posjeduje izvanrednu dinamiku, uzbudljiv dizajn i visoko kvalitetnu izradu te je razvijena kao globalno konkurentan automobil s atraktivnim voznim karakteristikama i odličnim omjerom uloženo-dobiveno.

Mazda3 je 2004. godine, kao najviše rangirani japanski automobil, osvojila drugo mjesto na europskom izboru automobila godine, a pobijedila je u izboru za kanadski automobil godine. Bila je hvaljena od strane medija i kupaca te je do danas osvojila ukupno 67 automobilskih nagrada. S ovako uspješnom povijesti i dalje uživa dobre prodajne rezultate diljem svijeta. Prodaja dotjerane Mazde3 počela je u lipnju 2006. Unaprijeđujući njene jake strane, kao što su stil eksterijera i interijera, dinamika i kvaliteta izrade, Mazda je istovremeno smanjila potrošnju goriva i buku u vožnji.

Ukupna proizvodnja ovog modela u Japanu 2005. godine dostigla je brojku od 364.668 komada, čime je postigla jedan od najvećih proizvodnih volumena u Japanu uopće. Mazda3, kao Mazdin ključni model u segmentu kompaktnih automobila, u budućnosti ima cilj ojačati Mazdin brand i preuzeti ključnu ulogu kao najvažniji model Mazdine gamme.