Niža carinska stopa
0

Mercedesi još povoljniji u BiH

Sarajevo-x.com
Zahvaljujući nižoj carinskoj stopi za vozila proizvedena u Evropskoj Uniji kupci su sada u stanju ostvariti značajne uštede pri kupovini brojnih Mercedesovih modela.

AUTOline doo, glavni zastupnik Daimler za Bosnu i Hercegovinu, objavio je novi cjenovnik za Mercedes-Benz putnička vozila. Cijene vozila prilagođene su u skladu sa novom carinskim stopama prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju. Prema novoj carinskoj politici prepolovljena je carinska stopa za nova vozila proizvedena u zemljama Evropske Unije, sa dosadašnjih 15% na 7,5%.

Novim cijenama svih modela Mercedes-Benz vozila proizvedenih u zemljama Evropske Unije, kupcu je prosljeđena kompletna ušteda koja je rezultat smanjenja carinske stope. Na ovaj način bosanskohercegovačkim kupcima će A, B, C, E, CLS, CLK, SLK, SL, CL i S-klasa od sada biti značajno pristupačnije. Za vozila proizvedena u SAD-u, gdje spadaju M, R, i GL-klasu, carinska stopa je ostala nepromjenjena.

Kupcima se pruža prilika da kupe svoj novi Mercedes-Benz po najnižim cijenama do sada. Tako su cijene A-klase do registracije niže za oko 2.500 KM (A 180 CDI), C-klase oko 4.000 KM (C 220 CDI), E-klase 5.500 KM (E 280CDI), te S-klase oko 10.000 KM (S 320 CDI). AUTOline će uz ovo smanjenje cijena, raznim pogodnostima i prodajnim akcijama, domaćim kupcima nastojati približiti još više Mercedesova vozila. U skladu sa ovom politikom pružanja dodatnih pogodnosti kupcima, u toku je prodajna akcija za E-klasu, u kojoj kupac uz novu, nižu cijenu, dobiva na poklon paket dodatne opreme i time ostvaruje uštedu od otprilike 13.000 KM.