Lakši i snažniji
3

Mercedes-AMG GT R Pro debituje u Los Angelesu

Klix.ba
Mercedes-AMG GT R Pro će debitovati na Sajmu automobila u Los Angelesu, a na društvenim mrežama je objavljena jedna fotografija koja najavljuje njegovu svjetsku premijeru.

Dolazak GT R Pro modela nije iznenađenje jer smo u proteklih nekoliko mjeseci imali priliku vrijedi testiranje agresivnijeg AMG GT R modela na Nurburgringu. Maskirani automobil nije izgledao mnogo drugačije, ali definitivno donosi brojne aerodinamičke promjene koje se prije svega odnose na prednji dio gdje se nalaze krilca i provodnici zraka u prednjoj maski. Teaser prikazuje samo prednj dio automobila, tako da nije poznato da li se nazad nalaze četiri završetka izduvnih cijevi.

Očekuje se smanjenje težine i povećanje snage, a poznato je da standardni AMG GT R pokreće 4,0-litarski twin-turbo V8 motor koji isporučuje 577 KS. Snaga u Pro verziji bi trebala iznositi više od 600 KS, a može se očekivati i poboljšani ovjes.

Cijelu Mercedes-AMG GT ponudu očekuje manji facelift, ali ništa značajno. Fokus je na manjim aerodinamičkim promjenama, a ne na poboljšanju performansi, iako ni to ne treba u potpunosti isključiti.