|

Mazda6 - Proizvedeno više od 3 miliona primjeraka

Mazda6 - Proizvedeno više od 3 miliona primjeraka
7
Klix.ba
20.12.2014. u 11:23
15
komentara
7

dijeljenja
Mazda6 - Proizvedeno više od 3 miliona primjeraka Foto: E.Z./Klix.ba
Mazda Motor Corporation je objavila da je globalna proizvodnja Mazde 6 (Mazda Atenza u Japanu) prešla 3 miliona primjeraka u oktobru 2014.
Ovaj broj je dostignut nakon 12 godina i 9 mjeseci od početka proizvodnje Mazde 6 u februaru 2002. godine u Mazdinoj Hofu tvornici u Yamaguchiju (Japan). Ovo je drugi najbrži put do 3 miliona jedinica u istoriji Mazde, slijedeći uspjeh Mazde3 (Mazda Axela u Japanu).

Od prve generacije, Mazda 6 je ostala vjerna svom cilju pružanja vrhunskog užitka vožnje koji, zajedno sa originalnom brand zoom-zoom porukom, prati liniju svih Mazdinih vozila. Model se trenutno za domaće tržište i izvoz širom svijeta, proizvodi u Hofu tvornici u Japanu, te za lokalna tržišta u Kini, Rusiji i Vijetnamu.

Aktuelna, treća generacija Mazde 6 se pojavila 2012. godine, kada se, uz primjenu nove Mazda SKYACTIV tehnologije i dizajnerskog KODO pravca, kao drugi model pridružila potpuno novoj generaciji Mazda vozila (nakon Mazde CX-5).

Nova Mazda 6 je širom svijeta imala odličan uspjeh, osvojivši više od 40 različitih priznanja širom svijeta, te visoke plasmane u svim najtjecanjima u kojima je bila nominirana.

Redizajnirana Mazda 6 će pojavljivanje na globalnom tržištu početi u januaru 2015. godine, startujući u Japanu i SAD-u. I ovaj model će u potpunosti pratiti Mazdine aktuelne ideje i tehnologije, uz dodatno unaprijeđenje i dozu zrelosti.

Mazda 6 će od 2015. godine ponuditi precizniji izraz dizajna, poboljšane dinamičke performanse za udobniju i komforniju vožnju, te novu generaciju MZD Connect sistema povezivanja, kao i poboljšani i-ACTIVSENSE sigurnosni sistem.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...