Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
iz aspekta zagadjivanja, nije rijesenje zamijeniti sve motore za elektromotre dok god se energija koja puni te motore dobija neobnovljivim izvorima.. treba prvo elektrane ukinuti, pa onda motori...
Ppodsjeca me na clanak pod nazivom: "NOKIA: Symbian je buducnost i android se nece moci mjeriti sa njim!" ili opet "NOKIA: Microsoft mobile OS je nas izbor, android uskoro propada!" Pogodite sta se dva puta desilo? Nokia propala 😂😂😂😂
nokianije japan
Mazda zna da benzinjaru nece zamjenit elektrika marednih 50god
Naravno neko mora ostati i na unutrasnjem sagorijevanju, al buducnost je u eletro motorima jer je mnogo jednostavniji, nema ispusnih plinova pa nema ni filtera ni svjecica, ubrizgivaci, pumpe itd. za sada je problem baterija koja treba jos velik napredak. al bit ce to iducih 10 godina. vjerujem da ce autonomija porasti na 800km a punjenje ispog 1h :)
U tekstu Mazda pravi probem oko prljavih nacin pravljenja el. energije (termo i hidro elktrane)
naj vise zagadzuju turbo elektrane saonim ugljom idokse napravi baterija damore gonit auto zagadzuje viseod golfa dvojke imeni seovo svidza kad mazda hoce dagoni posvom
Ja sam uspio izbrojati 11 pravopisnih gresaka u tvom strucnom izlaganju ..pod hitno na obuku :-)
@salca Sabit iztarcina
Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Dobrodošli ==> Sexcoss.com
SkyActive X je naziv motora zadnje generacije. Isto je rekao i Koenigsegg. Sve dok se ne razviju dovoljno mocne baterije, elektro nece toliko zazivjeti.
@ferrachi, polovinom iduce godine
U Evropi
ONDA CETE KASKATI ZA ELEKTRO AUTOMOBILIMA. ELEKTRO AUTA SU BUDUCNOST I DA SE NAPOKON OSLOBODIMO BENZINSKIH DILERA SA STALNIM POVECANJEM CIJENA!!!!
@galaxygalaxy jesu budućnost, ali daleka drug moj. To što se predstavi po koji koncept, ne znači ama baš ništa po pitanju masovnog prelaska na EV i serijske proizvodnje. Pitanje je kada će ta tehnologija biti dovoljno jeftina da bi električni automobil bio cjenovno konkurentan onome sa benzinskim ili dizel motorom, pa da ispadne isplativa investicija. Do tada, a to neće biti ni najmanje za 10 godina, navozat ćemo se mi benzina i dizela.
@majmuninjo Toliko daleka i nije bas. Mozda iz bosanske persektive ali cim malo zakoracis u EU vidis sve vise elektro a jos vise hibridnih auta na ulici. Tacno da ce se motori sa unutrasnjim sagorijevanjem voziti jos ali elektro sve vise uzimaju maha i vjeruj da ce za par godina vec biti 50/50 a poslije toga parabola ide jos brze. Po meni je trenutno PHEV varijanta idealna za regije gdje nema punjaca i gdje ljudi mogu kuci napuniti za 50-ak km a onda trosit gorivo ako zatreba.