Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mazda Alfa Honda to su marke za pametne vozace ,koji neslusaju rahmetli dedu s Vratnika kako ces kupit dio u Japanu kad crkne i dedo prije ode nego Honda civic
Toyota, Nissan ?
Niko se fijata nije navozao.
Mazda 6 je fenomenalan auto..posebno 2.0 benzinac... ide odlicno a nije rastrosan..
Jedan dan trube da će nestat dizel drugi dan nove inovacije dizel motora
Svako japansko vozilo nakon par godina mozes prstom busit. Auta za sirotinju.
Ma, ja... Sve od papira 🤣
Golf 2 1.6 dizel najbolji motor
Sad imam 159 2.4 dtm nema hrdze ni mrvu
Mazda 6 2007 dizel limarija katastrofa jedva je prodao al jest bila na oko dobra
Imao jednu pola gorivo pola hibrid mjenjao sam cesto cetkice na alnaseru ostalo no prob
cini mi se da sam negdje citao da ce se u taj motor sipati benzin a radice u rezimu rada dizel-motora. prednost: manje zagadjenje a potrosnja kao kod dizela
Taj motor ti se pominje u tekstu ako malo bolje procitas, ovo je sada neki novi bas dizelski...
Ne spominje se
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ova hajka na diesel uskoro pada u vodu. Evo nakon godina pada, ove i prošle već imaju povećanje kolicina CO2 u atmosferi. A zašto? Jer su mnogi prešli na bezince koji u prosjeku troše od 50 do više od 100% od diesela. Pogotovo kod većih motora ili potrošnje u gradu.
Aha, bas je zbog toga. Prvo, vozila doprinose emisijama CO2 samo mozda oko petinu od ukupne emisije. Drugo, trend je kupovina SUV vozila pa je ukupna emisija koja potice od vozila otprilike ista kada se uzme u obzir i broj novih elektro automobila. Slab je tu uticaj te male promjene odnosa benzin/dizel.