{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maksimalna sigurnost za Hyundai i20

S
29.5.2009. u 16:05
0
0
Maksimalna sigurnost za Hyundai i20
0
Maksimalna sigurnost za Hyundai i20
Prema rezultatima posljednjeg testiranja vozila po EuroNCAP-u (European New Car Assessment Programme) Hyundai i20 osvojio je maksimalnih pet zvijezdica za sigurnost.
Ukoliko se uzme u obzir da su testiranja pravljena na osnovu novih, strožijih pravila, onda je rezultat koji je ostvario Hyundai i20 još i značajniji.

Sjajne rezultate i20 je postigao u sve četiri kategorije testiranja. Na testu sigurnosti putnika koji se sastoji od frontalnog udara u prepreku, bočnog udara drugog automobila, te bočnog udara u stub, Hyundai i20 osvojio je najvišu ocjenu. Novost kod testova putnika su i testovi trzajnih povreda vratnog djela kralježnice, koje naravno simuliraju lutke.

Gotovo jednako visoke ocjene Hyundai i20 dobio je i za sigurnost djece na stražnjim sjedištima, a visoke ocjene dobio je i zbog visokog stepena sigurnosne opreme poput zatezača pojaseva, zračnih jastuka, ABS sistema s elektronskom raspodjelom sile kočenja i mnogih drugih aspekata sigurnosti.

U zbroju ocjena za sve četiri kategorije testa Hyundai i20 s lakoćom je ostvario maksimalnih pet zvjezdica i podigao ljestvicu sigurnosti među automobilima u svojoj klasi.

"Ovo je ponosan dan za Hyundai, i potvrda naše posvećenosti da proizvodimo maksimlano kvalitetna i sigurna vozila. Priznanje za Hyundai i20 je samo nastavak, imajući u vidu da je i Hyundai i30 vlasnik priznanja za maksimalnu sigurnost. Kada je model i20 u pitanju, možemo reći da je jako popularan u Europi, prodaje se vrlo dobro, a bitan faktor svakako je i sigurnosni aspekt", izjavio je Allan Rushforth, potpredsjednik Hyundai Motora za Evropu.

Na bh. tržištu Hyundai i20 premijerno je predstavljen u martu ove godine, i u vrlo kratko vrijeme postao je vrlo popularan kako kod muškaraca, tako i kod žena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: