{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


London proglašen glavnim svjetskim gradom superautomobila

11.11.2018. u 10:41
31
17
London proglašen glavnim svjetskim gradom superautomobila
31
London je nakon obavljenog istraživanja i analiza društvene mreže Instagram proglašen glavnim svjetskim gradom superautomoila.
Istraživanje je obavila kompanija Activity Superstore, koja je analizirala fotografije 12 različitih proizvođača automobila uključujući Ferrari, Lamborghini i Pagani. Ustanovljeno je da od 148,1 milion fotografija superautomobila podijeljenih na Instagramu u protekle tri godine oko 6,1 milion napravljeno u Londonu. U Moskvi je fotografisano 5,9, a u Los Angelesu 4 miliona superautomobila.

Popularna mjesta na kojim se često mogu vidjeti superautomobili je svjetski poznata prodavnica Harrods, Park Tower Hotel, ulica Sloane u Knightsbridgeu, kao i trg Lowndes u Belgraviji te The Dorchester Hotel u Mayfairu.

New York je četvrti grad po popularnosti kada je riječ o superautomobilima, jer je u ovom gradu fotografisano oko 3,7 miliona skupocjenih četverotočkaša. Dubai je na petom mjestu s 3,6 miliona fotografisanih superuatmobila.

Pomalo iznenađuju rezultati Monaca koji se nalazi na osmom iza Pariza, Istanbula, a nakon toga slijede Stuttgart i Toronto zaokružujući Top 10.

Kada je riječ o proizvođačima, najpopularniji je Ferrari s 53 miliona postova, potom slijedi Lamborghini sa 48,1 milion postova, dok je Porsche treći sa 43,1 milion postova.

London je mjesto gdje ćete najčešće vidjeti Aston Martine, Bugattije, Ferrarije, Lamborghinije i Paganije, dok su u Moskvi najčešći prizor Bentleyji i Porschei. U Los Angelesu je česta pojava McLaren, a u Guadalajari Koenigsegg i Pagani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: