{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lista sedam najjeftinijih vozila na svijetu

S
5.9.2009. u 20:50
0
6
Lista sedam najjeftinijih vozila na svijetu
0
Donosimo Vam listu sedam najjeftinijih vozila koji se danas mogu kupiti na tržištima od Kine do Južne Amerike.
7. Fiat Palio 9,242 dolaraRođen u Brazilu i napravljen u drugim latinoameričkim zemljama kao i u Poljskoj, Maroku, Turskoj, Indiji, Južnoj Africi, Kini i Rusiji, Fiat Palio je zaista svjetski automobil.

6. Hyundai i10 9,096 dolaraHyundai je nedavno promijenio imena svojih modela iz riječi u brojeve koji dolaze iza slova i. Zbog toga je Atos, najmanji model Hyudaijeve lnije postao i10.

5. Tata Indica 8,500 dolaraIndica je oduvijek bio ružno pače na evropskom automobilskom tržištu, preživljavajući zahvaljujući tome što nije moguće pronaći jeftinije vozilo. Auto se prodaje i u Južnoj Africi gdje bilježi veliki uspjeh.

4. Geely HQ SRC 5,780 dolaraGeely HQ SRC je zasnovan na Daihatsu Charade modelu iz sredine '80-ih. Ako se ne sjećate tog modela, znajte da je to bio vrlo uspješan model svog vremena.

3. Suzuki Maruti 800 4,994 dolaraSve do dolaska Tata Nanoa, Suzuki Maruti 800, najmanji automobil koji se proizvodi bio je najjeftnije vozilo u Indiji i susjednim zemljama pa čak i u Južnoj Americi. Neki modeli Marutija nikada nisu stigli na evropsko tržište.

2. Chery QQ 4,781 dolaraIako je skoro dva puta skuplji od najjeftinijeg modela sa liste, to ga ne spriječava da stigne na drugo mjesto top liste najjeftinijih automobila. Ovo je vozilo izazvalo neke iskrice oko autorskih prava s obzirom na njegovu veliku sličnost sa Daewoo/Chevroletovim Matizom.

1. Tata Nano 2,497 dolaraČast da se nađe na prvom mjestu liste najjeftinijih vozila zasluženo je dobio Tata Nano koji košta svega 2,497 dolara. Pitanje je hoće li ovo vozilo uništiti svijet? Neki glasovi govore da više auta na ulicama stvara veće zagađenje, a to je argument protiv kojeg se teško boriti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: