|

Lexus NX na točkovima napravljenim od leda

Lexus NX na točkovima napravljenim od leda
8
Klix.ba
22.12.2015. u 08:39
5
komentara
8

dijeljenja
Lexus NX na točkovima napravljenim od leda
Točkovi, odnosno gume, neopjevani su heroji automobilske industrije i jedina fizička veza automobila s cestom. Kada je riječ o performansama i sigurnosti, imaju veoma važnu ulogu. Mnogi smatraju da tu nema ništa zanimljivo, ali kompanija Lexus je napravila potez koji će to promijeniti. Napravila je gume od leda.
Lexus je u okviru svoje dizajnerske kampanje "Creating Amazing" formirao tim eksperata koji su točkove napravili u potpunosti od leda i montirali ih na crossover NX.


Kreatorima su bila potrebna tri mjeseca da naprave ledene kopije naplataka s pet krakova i Yokohama gumama. Kada su završili posao, automobil sa ledenim točkovima su vozili ulicama Londona.

Osim što su vozili na točkovima od leda, ljudi u Lexusu su impresionirali i na drugi način. vozilo su pet dana prije vožnje držali u zamrzivaču na minus 22 stepena celzija. Automobil je upalio nakon prvog pokušaja. Tokom vožnje su se točkovi ponašali savršeno.


Ovo nije prvi put da Lexus eksperimentiše s neobičnim materijalima. Ranije su vrata, krov, točkovi, gume i cjelokupna unutrašnjost napravljeni u potpunosti od papira.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...