Podignut pomoću krana
38

Legendarni Ferrari F40 smješten na jahtu privukao je pažnju čak i u raskošnom Monacu

D. B.
Razmetanje bogatstvom se uglavnom smatra "neukusnim", no ako postoji mjesto na zemlji gdje se to može činiti bez osuđivanja, onda je to Monaco.

Jedan od svega 1.311 primjeraka modela F40 koje je proizveo Ferrari krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća našao je svoje mjesto na luksuznoj jahti, gdje će provesti trkački vikend Formule 1 u Monacu.

Iako F40 nije baš rijedak prizor na ulicama Monaca, primjerak koji je kranom podignut na jahtu u Monacu, gdje sve odište luksuzom, ipak je privukao pažnju.

Nešto "slično" smo vidjeli i prije nekoliko sedmica kada je multimilijarder Adrian Portelli kranom podigao svoj automobil McLaren Senna GTR u novi penthouse u Melboureu u Australiji. Zvijer namijenjena isključivo stazi svoj stalni dom je pronašla na 57. spretu tornja Sapphire by the Gardens.

F40 je na jahtu podigla kompanija Altr, luksuzni online butik koji omogućava kupovinu otmjenih artikala pomoću kriptovaluta. Prema opisu na zvaničnoj internet stranici, Altr predstavlja "kapiju u svijet luksuznih kolekcionarskih predmeta, nudeći kolekcionarima jednostavan način kupovine rijetkih kolekcionarskih predmeta". Također, omogućena je i digitalizacija kolecije te kreiranje NFT-a.

Altr je udružio snage s italijanskim dilerom Car & Car koji se bavi prodajom vrhunskih automobila. Postoji šansa da će se pomenuti F40 naći upravo na stranici Altr-a.

Recimo i da je F40 spušten na jahtu Quinta Essentia vrijednu 40 miliona dolara.