{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Land Rover radi na novom Freelanderu

17.12.2012. u 21:45
3
2
Land Rover radi na novom Freelanderu
3
Land Roverovi inžinjeri su započeli rad na novom Freelanderu 3, a tome svjedoče i fotografije mule bazirane na modelu Evoque.
Duže međuosovinsko rastojanje i povećana visina otkrivaju da se radi o ranom prototipu koji se vjerovatno koristi za testiranje novih komponenata sistema suspenzije.

Freelander je trenutno Land Roverov najprodavaniji model. Prvi put je predstavljen u trenutnoj formi 2006. godine, a model za 2013. godinu je usvojio manje izmjene. Treća generacija modela će se u prodaji naći 2015. godine. Kompanija najavljuje da će to biti značajan korak naprijed u odnosu na aktuelni Freelander. Ponudit će bolju unutrašnjost i veći prtljažnik.

Novi Freelander ima istu LR-MS platformu kao i model Evoque. Razvijena je na osnovu Ford EUCD platforme koju koristi aktuelni Freelander, iako Land Rover tvrdi da je 90 posto dijelova potpuno novo.

Međuosovinsko rastojanje Freelandera 3 će biti 150 mm duže od onog koji koristi Evoque. Očekuje se da će biti mjesta za verziju sa sedam sjedišta. Imat će četverocilindrične "Hotfire" motore koji će biti proizvođeni u postrojenju u Wolverhamptonu.

Novi Freelander će biti napravljen od kombinacije materijala. Za platformu i karoseriju će se koristiti čvrsti čelik. Poklopac motora i krov će biti napravljeni od aluminija, a prednji blatobrani i vrata prtljažnika od kompozitnih materijala.

Osnovni model Freelandera 3 sa pogonom na prednje točkove će imati emisiju CO2 od 119 g/km.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: