Iznad očekivanja
93

Lamborghini: Urus je pun pogodak

Klix.ba
Prema posljednjim izvještajima, u Lamborghiniju su prezadovoljni potražnjom za nedavno predstavljenim SUV-om Urus.

Zaboravimo li na Lamborghinijev davni "off-road“ projekat LM002, u čuvenoj italijanskoj automobilskoj kompaniji s nedavno predstavljenim SUV-om Urus otvorili su novo poglavlje, a prema posljednjim izvještajima s terena njihov SUV visokih performansi prodaje se iznad svih preliminarnih očekivanja.

Prvi čovjek Lamborghinija Stefano Domenicali izjavio je da će Urus do kraja godine biti proizveden u više od 1.000 primjeraka, što je više od prvobitnih planova, a u automobilskoj kompaniji iz koje izlaze čuveni "bikovi“ za koje znaju u svim dijelovima svijeta kažu da ipak nisu očekivali toliku zainteresovanost kupaca za Urus.

Za 70 posto kupaca Urus je prvi Lamborghini koji će posjedovati, a zanimljiva je i zainteresovanost osoba ljepšeg pola koje su se odlučile za superbrzi SUV koji pokreće biturbo V8 motor sa 650 konjskih snaga, a za koji bez ponuđenih opcija treba izdvojiti oko 150.000 eura.

Bez obzira na sukob mišljenja između tradicionalista i ostalih koji ne misle da će Urus narušiti imidž brenda, Domenicali smatra da su u Lamborghiniju napravili pravi potez, jer su svoja vrata otvorili i kupcima u zemljama u kojima ceste ne bi bile prijateljski naklonjene prema modelima kao što su Aventador i Huracan.

"Urus je model koji prije donošenja konačnog zaključka ipak prvo treba probati, a znam da su mnogi kojima se naša SUV priča preliminarno nije svidjela ostali zaprepašteni mogućnostima automobila“, kaže Domenicali.