{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lamborghini neće proizvesti manji SUV od Urusa, ali će biti još modela u budućnosti

26.4.2018. u 10:44
9
12
Lamborghini neće proizvesti manji SUV od Urusa, ali će biti još modela u budućnosti
9
Lamborghini neće proizvesti manji SUV od Urusa, ali će biti još modela u budućnosti
Lamborghinijev drugi SUV u historiji pod nazivom Urus bio je veliki hit kada je predstavljen prošle godine, a sada je iz kompanije potvrđeno da manjeg od njega neće biti.
Urus je bio ogroman skok naprijed u odnosu na "kutijasti" LM002, a Lamborghini je dobio toliko naručbi da treba planirati proizvodnju oko 1.000 primjeraka godišnje. To se možda može činiti kao mali broj, ali definitivno nije jer talijanski SUV košta oko 150.000 eura i više.

S obzirom na ove brojke, mnogo tvrde da bi pametan potez bio iskoristiti interes tržišta te napraviti manju verziju koja bi zadovoljila zahtjeve kupaca koji žele kompaktniji SUV. Ipak, u Lamborghiniju imaju drugačije mišljenje te žele nastaviti štititi svoj ekskluzivitet.

Lamborghinijev tehnički šef Maurizio Reggiani je kazao da je super SUV Urus na savršenoj poziciji u ponudi te da je na "dnu kompanijinih parametara". Drugim riječima, manji SUV nije u interesu talijanske kompanije te se ne uklapa s njenom DNK.

Porsche je već ušao na tržište luksuznih kompaktnih SUV-ova sa svojim Macanom, a Bentley ide istim putem. Čini se da ih Lamborghini neće pratiti, barem ne u skorije vrijeme.

Također, iz kompenije nisu rekli da neće praviti veće SUV-ove od Urusa, tako da je to možda nešto čemu se ljubitelji automobila mogu radovati.

Reggiani je dodao da popularnost Urusa ovdje neće stati te da će biti još modela u budućnosti, baš kao što je Lamborghini učinio s Gallardom i Huracanom predstavljajući brojne verzije.

U budućnosti se očekuje Urus sa Porscheovim plug-in hibridnim pogonom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: