U decembru u New Yorku
51

Lamborghini Countach iz filma "The Wolf of Wall Street" ide na aukciju

D. B.
Bijeli Lamborghini Countach 25th Anniversary, koji simbolizuje luksuzni stil života Jordana Belforta (Leonardo DiCaprio) u filmu "The Wolf of Wall Street" bit će prodan na aukciji u decembru.

Tokom snimanja pomenutog filma korištena su dva automobila, a jedan od njih je navodno uništen. Međutim, drugi primjerak će biti prodan na aukciji, koju će u decembru organizovati kuća RM Sotheby's. Očekuje se da će novi vlasnik za ovaj automobil izdvojiti oko dva miliona dolara.

Lamborghini je proizveo oko 650 primjeraka modela Countach 25th Anniversary, a samo 23 su lakirana u Bianco Polo bijelu boju, baš kao i automobil iz filma. Horacio Pagani, koji je osnovao kompaniju Pagani Automobili, zaslužan je za unapređenja izgleda, a ona uključuju redizajnirani prednji i stražnji branik te usisnike iza vrata. Iako su neki smatrali dizajn kontroverznim, niko nije mogao kritikovati performanse. Riječ je zapravo o najbržoj verziji originalnog Countacha, koja od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 5 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 295 km/h.

Countach se u filmu pojavljuje kada ga Belfort vozi pod utjecajem droge i uništava na putu do kuće.

O uništenom Countachu se mnogo špekuliše. Napopularnija priča govori da je Martin Scorsese, koproducent i režiser filma, insistirao na upotrebi pravog Countacha jer je bio nezadovoljan izgledom kopije. Da li je uništeni automobil zapravo pravi Countach 25 Anniversary ili sličan automobil modificiran tako da liči na 25th Anniversary verziju, još uvijek nije jasno.

Neoštećeni automobil nosi oznaku šasije KLA12722 i bit će prodan na aukciji kuće RM Sotheb'ys u New Yorku u decembru.