U Los Angeles stiže i konceptni Volkswagen ID. Space Vizzion

U Los Angeles stiže i konceptni Volkswagen ID. Space Vizzion
7
E. L.
20.11.2019. u 10:22
5
komentara
7

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
VW će konceptnim modelom ID. Space Vizzion pokazati kako bi u skorijoj budućnosti mogao izgledati njihov elektropokretan automobil u praktičnom karavanskom pakovanju.
Volkswagenov konceptni električni model ID. Space Vizzion publici će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Los Angelesu, a u njemačkoj automobilskoj kompaniji žele pokazati kako bi u skorijoj budućnosti mogao izgledati još jedan produkcijski model koji će pokretati samo elektromotor(i).

Dug 4,95 metara ID. Space Vizzion sedmi je model nastao na VW-ovoj namjenskoj MEB platformi, a iza skladne i aerodinamične karavanske karoserije (bez ručki na vratima) kriju se dva elektromotora koji se napajaju baterijama čiji kapacitet u ovom slučaju iznosi 82 kWh.

Elektromotori u kombinaciji raspolažu s više od 330 konjskih snaga, što je dovoljno da konceptni "Passat budućnosti" s prijenosom snage preko obje osovine od 0 do 100 km/h stiže za nešto više od pet sekundi i razvije elektronski ograničenih 175 km/h.

Prema WLTP standardima kapacitet baterija dovoljan je za prelazak do 590 kilometara. Uz podsjećanje na Volkswagenov ranije objavljen plan o elektrifikaciji, kupci u Evropi i Americi ne bi trebali dugo čekati na ID. Space Vizzion u produkcijskom izdanju.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...