{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prototip De Tomaso Nuova Pantera prodan za 19.200 eura

Klix.ba
8.9.2017. u 14:59
30
23
Prototip De Tomaso Nuova Pantera prodan za 19.200 eura
30
Prototip De Tomaso Nuova Pantera prodan je na aukciji za svega 19.200 eura.
Petog septembra 1999. godine je osnivač i direktor kompanije De Tomaso, Alejandro De Tomaso, predstavio koncept pred 500 ljudi. Tim autoomobilom je proslavljena 40. godišnjica kompanije te je najavljen luksuzni superautomobil za novi milenij. Nažalost, produkcijska verzija nikad nije ugledala svjetlo dana.

Prototip je ponuđen na aukciji u Londonu, a radi se o jednom od samo dva ikad proizvedena. Dizajn je epotpisao Marcello Gandini, čovjek koji stoji iza modela Countach i Miura. Očekivalo se da će biti prodan po cijeni od 70.000 do 90.000 eura, no, coupeov novi vlasnik je izdvojio svega 19.200 eura. Niska cijena je iznenađujuća i zbog činjenice da se radi o posljednjem De Tomasovom automobilu koji je predstavljen javnosti, kao i da je automobil dio talijanske automobilske historije.

Automobil je pronađen u De Tomasovom postrojenju u Modeni nakon likvidacije 2003. godine nedugo nakon smrti osnivača Alejandra De Tomasa te je restauriran. Karoserija je u potpunosti originalna i u odličnom je stanju nakon manjih popravki oštećenja nastalih tokom stajanja u garaži. Bočni retrovizori i prednja svjetla nedostaju, a unutrašnjost nije funkcionalna. Prozora također nema, kao ni motora. a Iz nekog razloga su tu brembo kočnice.

Uz automobil su prodani i brojni dokumenti koji potvrđuju autentičnost automobila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: