Mnoštvo komponenti
9

Predstavljen koncept Toyota Supra TRD

Klix.ba
Nekoliko sedmica nakon predstavljanja nove produkcijske Supre i prodaje prvog proizvedenog modela za 2,1 milion dolara na aukciji, Toyotin tuning odjel TRD je predstavio koncept GR Supra Performance Line Concept TRD.

Kao što je i obećano nakon objave teasera prošle sedmice, novi koncept Supra TRD je zvanično predstavljen na internet-stranici TRD-a.

Novi koncept Supra TRD pokazuje budućim vlasnicima Supre šta sve mogu dobiti ukoliko se odluče za kupovinu TRD komponenti i opreme. Poboljšanja motora nisu uključena, ali performanse će biti bolje zbog laganih komponenti napravljenih od karbonskih vlakana.

TDR verzija pete generacije Supre dobila je prednje spojelre s velikim krilcima kako bi se povećao downforce te smanjio uzgon prilikom kretanja velikom brzinom. Isto važi i za pragove zbog kojih je centar gravitacije niži. Komponente na vratima omogućavaju bolji protok zraka prema stražnjem dijelu te smanjuju turbulencije.

Nazad se nalaze također aerodinamički dodaci za poboljšanje stabilnosti coupea s pogonom na stražnjim točkovima. Na poklopcu prtljažnika je spojler koji također unapređuje aerodinamiku vozila. Osim poboljšanja izgleda te aerodinamike, TRD komponente čine Supru širom.

Automobil je dobio set laganih 19-inčnih naplataka od kovanog aluminija s mrežastim dizajnom. Poboljšanja ovjesa i kočnica zasad nema, ali će ih vjerovatno biti nešto kasnije.