Koncepti
30

Predstavljen BMW Compact Sedan Concept

Klix.ba
Kompanija BMW je predstavila novi koncept Compact Sedan na Sajmu automobila u Guangzhouu.

Koncept najavljuje dolazak Serije 1 Sedan, a ofarban je u Liquid Metal bronzanu boju s pigmentima koji mijenjaju boju iz svjetlije u tamniju u zavisnosti od svjetlosti. Prednji dio automobila odiše sportskim duhom, a tu su velika bubrežasta rešetka hladnjaka, LED farovi i unikatni usisnici zraka.

Okviri prozora su napravljeni od brušenog aluminija, a automobil je dobio 20-inčne naplatke od legura. Vrata se otvaraju pritiskom na šteke.

Unutrašnjost je slična onoj koja se nalazi u aktuelnoj BMW-ovoj ponudi, tu je poznata instrument tabla ukrašena drvetom i brušenim aluminijem. Sjedišta su presvučena Nappa kožom, a postavljen je heads-up ekran, kao i narandžasto osvjetljenje. Automobil posjeduje i panoramski stakleni krov, kontrole osjetljive na dodir i infotainment sistem sa 8,8-inčnim ekranom.

Stražnje sjedište nudi dovoljno prostora za dvije osobe.

O tehničkim specifikacijama još uvijek nema informacija, ali se zna da će automobil koristiti UKL platformu te da će biti ponuđen sa različitim trocilindričnim i četverocilindričnim mogorom. Pogon na prednje točkove će biti standardan, no, bolje opremljene verzije će opciono imati pogon na sva četiri točka.

Vezani članci