Legendarna serija
93

Povratak Serije 8: BMW objavio prvi teaser

Klix.ba
Još 2013. godine BMW je na izložbi Concorso d’Eleganza Villa d’Este predstavio konceptni model Gran Lusso Coupe kojim je najavio povratak legendarne Serije 8.

Da su u BMW-u bili ozbiljni potvrđuje zvanična teaser fotografija modela koji nosi zvaničan naziv 8 Series Coupe Concept, a bavarska automobilska kompanija publici će ga premijerno predstaviti na ovogodišnjem izdanju prestižne izložbe Concorso d’Eleganza Villa d’Este koja počinje 26. maja.

U BMW-u kažu da će izloženi automobil biti veoma blizu svom produkcijskom izdanju koje bi se u prodajnim salonima trebalo pojaviti naredne godine. Onim što će ponuditi svojim kupcima, Serija 8 će preuzeti ulogu perjanice brenda koja trenutno pripada Seriji 7.

U odnosu na Seriju 7 na kojoj će "Osmica" biti zasnovana, BMW-ov luksuzni GT automobil imat će snažnije motore, zaključno s V12 opcijom, a ponuda će na kraju biti kompletirana s najavljenim modelima 8 Series Gran Coupe i M8.

Jedno je sigurno, Mercedes S-Klasa Coupe uskoro će dobiti dostojnog konkurenta, a društvu velikih luksuznih njemačkih Coupe automobila za nekoliko godina mogao bi se priključiti i Audi A9.

Vezani članci