{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peugeot predstavio električni koncept Fractal

1.9.2015. u 15:00
0
13
Peugeot predstavio električni koncept Fractal
0
Peugeot Fractal je električni urbani Coupe koji otkriva budući dizajn za Peugeot I-Cockpit koji pored čula vida i dodira istražuje i sluh što vožnju čini instinktivnom i stvara neusporedivo iskustvo u vožnji.
Peugeot Fractal se s lakoćom snalazi na gradskim ulicama, jer je uvijek sinhronizovan sa svojom okolinom. Automobil je izuzetno kompaktan, dužine 3.81 m i širine 1.77 m. 19-inčni Tall&Narrow točkovi su pozicionirani na zadnjem kraju automobila, sa zadnjim prepustom od samo 52 centimetra, što olakšava upravljanje automobilom. Konceptni automobil pokreću dva električna motora, od kojih svaki razvija snagu od 75KW.

Peugeot Fractal uspostavlja prirodnu ravnotežu, a sve komponente su smještene kako bi njegova učinkovitost bila maksimalna. Za postizanje najviših standarda akustične performanse, točkovi konceptnog automobila posjeduju komponente plošnog ugla koje razrjeđuju buku i smanjuju intenzitet zvučnih valova a time i razinu buke, amortizirajući je između površina.

Zahvaljujući Samsung pametnoj tehnologiji, korištenje ovog automobila je znatno olakšano. Pored nekih osnovnih funkcija, vozač putem ručnog sata dobija konstantne informacije o statusu baterije, vremenu punjenja, unutrašnjoj temperaturi vozila, te njegovoj lokaciji.

Koncept automobila posjeduje i svoj prepoznatljivi zvučni potpis koji se čuje kada vozač otvara vrata automobila putem svog pametnog sata.

Ovaj dinamični i autentični koncept biće predstavljen 15. septembra na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Posjetioci frankfurtskog sajma će na Peugeotovom štandu između ostalog moći vidjeti i modele 308 GTi, 308 R HYbrid i 308 Racing Cup.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: