Koncepti
2

Ovako izgleda koncept Lincoln Continental koji će debitovati u New Yorku

Klix.ba
Kompanija Lincoln je odlučila otkriti izgled svog koncepta Continental uoči njegovog ovosedmičnog debija u New Yorku.

Legendarno ime Continental se vratilo dolaskom novog koncepta koji najavljuje produkcijski model luksuznog sedana, a koji stiže na tržište naredne godine.

Zanimljivo, model neće imati podijeljenu rešetku hladnjaka jer je koncept dobio novu hromiranu rešetku kojoj s bočne strane dolaze LED matrix farovi sa laserskim dugim svjetlima. Koncept je ofarban u Rhapsody plavu metalik boju i posjeduje E-Latch ručke na vratima, a tu su i 21-inčni aluminijski naplaci.

Koncept pokreće 3,0-litarski EcoBoost V6 motor koji snagu prenosi na stražnje točkove. Automobil je opremljen brojnim pomoćnim tehnologijama kao što je sistem pomoći pri parkiranju, Pre-Collision sistem za zaštitu pješaka i kameru s uglom od 360 stepeni koja šalje sliku na MyLincoln Touch ekran.

U luksuznoj unutrašnjosti su sjedišta sa 30 mogućih podešavanja koja je patentirala kompanija Lincoln te soft-gold LED ambijentalno osvjetljenje. Prednje putničko sjedište se može u potpunosti spustiti nakon pritiska na određeno dugme. Putnici na stražnjem sjedištu imaju mogućnost podešavanja klima uređaja, kao i Revel Ultima sound sistema, koji nudi tri moda, stereo, audience i on-stage.

Lincoln Continental ima SPD SmartGlass zatamnjeni panoramski krov koji omogućava putnicima da regulišu toplinu koja se stvara direktnim djelovanjem sunca. Dodirom na dugme staklo može "ohladiti" unutrašnjost za gotovo 8 Celzijevih stepeni blokirajući čak 99 posto UV zraka.

Unutrašnjost je opremljena policama za krilo, ostavom za šampanjac i odvojive kožne putne torbe.

Koncept Lincoln Continental će biti predstavljen u srijedu na Sajmu automobila u New Yorku.