Koncepti
20

Koncept Nissan 370Z NISMO Roadster predstavljen u Chicagu

Klix.ba
Kompanija Nissan je na Sajmu automobila u Chicagu predstavila svoj koncept 370Z NISMO Roadster.

Koncept kojim kompanija Nissan želi analizirati interes kupaca za 370Z NISMO Roadster dobio je prednji branik agresivnog izgleda, redizajnirane pragove i stražnji spojler napravljen od karbonskih vlakana. Automobil ima i LED dnevna svjetla, crvene ukrase i 18-inlne aluminijske naplatke sa Bridgestone Potenza 5001 gumama.

Sportskim duhom odiše i unutrašnjost u kojoj se nalaze sportska Recaro sjedišta u dva tona sa kontrastnim koncem, a tu je i Alcantarom presvučeni upravljač. Instrument tabla je redizajnirana, a ugrađeni su Bose audio sistem i infotainment sistem sa 7-inčnim ekranom.

Koncept pokreće 3,7-litarski V6 motor koji razvija 350 KS uz 276 Nm obrtnog momenta. Uparen je sa sedmostepenim automatskim mjenjačem sa Downshift Rev Matchingom i manuelnim shift modom.

Automobil ima kočnice visokih performansi i straži diferencijal s ograničenim proklizavanjem, sportski ovjes, kruće opruge i veće stabilizatore.

"Ideja NISMO izgleda, osjećaja i performansi Nissanu 370Z je nešto o čemu smo razmišljali dugo. Ona će nam pomoći da procijenimo reakciju kupaca, za koju smatramo da će biti izuzetna", izjavio je potpredsjednik Nissanovog odjela za planiranje proizvoda Pierre Loing.