U čast Ferrariju 340 Mexico Berlineta
1

FOTO / F-340 Competizione kao reinkarnacija

Sarajevo-x.com
Iz karoserijske radionice Gullwing America stiže atraktivna reinkarnacija automobila Ferrari 340 Mexico Berlineta koji je, u samo tri primjerka, 1952. godine napravljen zbog učešća na legendarnoj trci Carrera Panamericana koja se vozila u Meksiku.

Arturo Alonso, vlasnik karoserijske radionice Gullwing America sa sjedištem u Teksasu (SAD), korištenjem najmodernijih materijala napravio je atraktivnu repliku spomenutog modela koja se sada zove Ferrari F-340 Competizione.

Automobil je baziran na platformi Ferrarija 456 na kojoj je ručno skrojena aluminijumska karoserija iza koje stoji Australijanac Mark Nungent.

Ferrari F-340 Competizione, u duhu današnjeg vremena, pokreće 5,4-litarski V12 motor koji preko 6-stepenog manuelnog mjenjača isporučuje 476 KS. Moderna tehnologija na automobilu uključuje kočnice i sportski krut ovjes.

Putnička kabina zadržala je izgled koji je gotovo identičan izgledu originala, ali pored toga Ferrari F-340 Competizione opremljen je čvrstim sjedištima od karbon fibera, sigurnosnim kavezom, setom posebnih kofera i modernim instrumentima.