Koncepti
0

Citroen otkrio radikalni izgled koncepta Lacoste

Sarajevo-x.com
Francuski proizvođač automobila "Citroen" planira dovesti pravo osvježenje na sajam automobila u Parizu koji će se održati krajem ovog mjeseca. Radi se o novom radikalnom konceptu pod nazivom Lacoste koji daje naznake izgleda sljedeće generacije gradskog automobila, modela C1.

Novi koncept je rezultat saradnje modne kuće "Lacoste" i kompanije "Citroena" i to je zapravo mali bagi koji odiše opuštenim stilom i elegancijom.

Koncept Lacoste nema pravi krov ni vrata. Umjesto toga ima centralnu prečku koja ide od vrha vjetrobrana do zadnjeg kraja. Opremljena je ručkama koje omogućavaju lakši pristup zadnjim sjedištima, posjeduje naslonjače za glavu vozača i suvozača te mekani krov koji se aktivira automatski u kišnim uslovima.

Vjetrobran koncepta se također može ukloniti što u potpunosti otvara njegovu kabinu. Pravi prtljažnik ne postoji, ali se pomicanjem zadnjeg sjedišta unazad dobija prostor za prtljag iza prednjih sjedišta.

Lacoste je dug nešto manje od 3,5 metara, baš kao i aktuelni model C1. Širi je i viši, ima sličnu platformu i pokreće ga trocilindrični benzinski motor.

Izgled prednjeg dijela, uključujući integrisana svjetla u branik, mogao bi se naći i na novoj generaciji najmanjeg "Citroenovog" modela koji će se pojaviti krajem sljedeće godine.

Materijal od kojeg su izrađena sjedišta je izbor kompanije "Lacoste" kao i rješenje na prednjem dijelu koji se ogleda u spuštanju vjetrobrana na haubu.