Koncepti
0

BMW Gran Lusso Coupe na izložbi 'Concorso d’Eleganza Villa d’Este'

Klix.ba
Dizajniran da bude ultimativni luksuzni Coupe, konceptni BMW Gran Lusso Coupe nastao je zajedničkim radom BMW-a i čuvene italijanske dizajnerske kompanije Pininfarina, koja je najpoznatija po višegodišnjoj uspješnoj saradnji sa Ferrarijem.

Rezultat vizije koja je pretvorena u stvarnost je izvanredno „nacrtan“ automobil koji bi trebao predstavljati najbolje od dvije velike kompanije. Ispred naglašeno dugog poklopca motora vidljivi su BMW-ovi karakteristični "bubrezi", a izgledu ajkule doprinose posebno dizajnirana LED svjetla.

Jednako fascinantan je i kratki rep automobila na kojem se ističu izvanredno dizajnirana svjetla. Gran Lusso Coupe "vozi" na 21-inčnim felgama. Elegancija dominira u unutrašnjosti automobila koja je obložena smeđom kožom, uz fragmente od drveta i hroma.

Iako zvanične informacije nisu objavljene, pretpostavlja se da je za pogon ove "umjetnosti na točkovima" zadužen BMW-ov 6-litarski V12 motor koji razvija 544 KS i 750 Nm obrtnog momenta.

"Kada se na zajedničkom projektu udruže dvije zaista posebne kompanije, uz maksimalno međusobno uvažavanje, rezultat njihovog rada jednostavno mora biti izvanredan", izjavio je šef dizajnerskog odjela Pininfarine, Fabio Filippini.

Vezani članci