Audi će u Frankfurtu predstaviti koncept AI:Trail quattro

Audi će u Frankfurtu predstaviti koncept AI:Trail quattro
17
D. B.
26.8.2019. u 12:27
3
komentara
17

dijeljenja
Audi će u Frankfurtu predstaviti koncept AI:Trail quattro
Kompanija Audi namjerava na Sajmu automobila u Frankfurtu predstaviti off-road koncept pod nazivom AI:Trail quattro.
Audi je objavio samo jedan teaser koji se odnosi na koncept uz natpis "električni off-roader". Na fotografiji se vidi četverosjed sličan bagiju koji ima velike off-road gume te velike staklene elemente na nvratima. Korištenje riječi "quattro" jasno daje do znanja da koncept ima pogon na sva četiri točka.

Ovo je ukupno četvrti Audijev električni koncept, a svi predstavljaju rezličite vizije budućih vozila. Prvi je bio koncept Aicon iz 2017. godine koji je predstavljen u Frankfurtu, a koji je bio autonomno vozilo dizajnirano za duga putovanja između gradova.

Uslijedio je PB18 e-tron, sportski automobil koji vjerovatno nagovještava sljedeću generaciju modela R8. Potom se pojavio koncept AI:ME, autonomni gradski automobil koji pokazuje kako će izgledati jedan električni hatchback baziran na MEB platformi za električne automobile iz Volkswagen Grupe.

AI:Trail quattro ima kompaktne dimenzije slične konceptu AI:ME, a moguće je da koristi MEB platformu. Ova platforma je već korištena za Volkswagen ID Buggy koji najavljuje potencijalnu električnu verziju off-road vozila.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...