Spreman za Ženevu
0

3 RC - Hondina vizija budućnosti

Sarajevo-x.com
Iz Honde poručuju - zaboravite vozove, autobuse i konvencionalne automobile. Stiže vizija novog putničkog modela koji je ova kompanija pripremila za predstavljanje u Ženevi. Najnoviji Hondin koncept nazvan je 3R-C, na tri je točka i posjeduje pogon na baterije, a namijenjen je za svega jednog putnika.

Ovaj model kreirali su evropski dizajneri koji rade u Hondinom istraživačko-razvojnom centru u Milanu. 3R-C radi na električni pogon koji je smješten nisko na šasiji, tako da održava centar gravitacije blizu tla, povećavajući na taj način stabilnost, objavila je kompanija.

Providni krov prekriva vozačevo mjesto jedino kada je automobil parkiran ali ne i u pokretu, te štiti vozača od različitih elemenata u toku vožnje. Visoke strane sigurnosne školjke pojačavaju zaštitu od vremenskih neprilika, a nude je i u slučaju sudara.

U Ženevu uz ovaj model, stiže i EV-N, Hondin mali, stilizirani supermini sa nula posto emisije štetnih plinova. Po prvi put prikazan u Tokiu prošle godine, ovaj automobil inspiraciju crpi iz gradskog N360, predstavljenog 1967.godine.